vineri, 2 mai 2014

Biscotti romanesti



Ingrediente:
  • 225 ml de apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 400 de grame de faina(200 de grame faina 550,200 de grame faina 000)
  • 1 lingurita de bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita de otet de mere
  • 200 grame de rahat
  • 25 grame de nuca de cocos
  • 2 maini de merisoare
  • 1 mana de nuci
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie,portocala dupa gust

Mod de preparare:
!Intr-un bol incapator pune-ti apa si uleiul.Apoi faina,bicarbonatul de amoniu,otetul,nuca de cocos si zaharul.Amestecati pana se inglobeaza faina.Apoi se adauga rahatul,merisoarele,nucile si coaja de citrice.
!Se infaineaza usor suprafata de lucru si se rastoarna aluatul se masa.Se da forma asemanatoare salamului de biscuiti ,doar ca se aplatizeaza partea superioara.



!Se da la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.
!Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute,se feliaza in bucati maricele,care se dau la cuptor pentru 6 minute pe fiecare parte la 160 de grade.



!Observatie:aluatul trebuie lucrat rapid,amestecat doar cat sa se uniformizeze si dat la cuptor .







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu