vineri, 23 mai 2014

PLACINTA cu urda,branza de oaie,nuci si marar


Ingrediente:

Aluat:
  • 1 cana de iaurt la temperatura camerei
  • 1/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cu aproximatie in jur de 400 de grame)

Umplutura:
  • 500 grame de branza(250 grame urda,250 grame branza de oaie)
  • 100 grame de nuci
  • o legatura generoasa de marar


Obs:S-ar putea sa mai aveti nevoie de branza suplimentar fata de cantitatea data.Este bine sa puneti branza pe toata suprafata foii de aluat.

Timp de coacere:180 de grade timp de 20 de minute.Apoi 160 de grade pentru inca 10 minute.

Daca accesati linku-ul urmator o sa vedeti procedeul de realizare a impaturirii aluatului:http://video.kanald.com.tr/mutfagim/21042014-Mutfagim/23900/2.

Cum se prodeceaza:
1.Drojdia se freca cu zaharul.
2.Iaurtul,uleiul,oul se amesteca intr-un caston incapator.Adaugam drojdia.Urmeaza faina cat sa se formeze un aluat omogen.Se adauga sarea si se framanta putin cat sa se incorporeze sarea in aluat.Lasam in repaus 5 minute,dupa care framantam aluatul pana devine neted si elastic.



3.Se lasa in repaus 30-40 de minute in cuptorul stins, care a fost incalzit 10 minute la 50 de grade,dupa care se imparte in 3 bile.


4.Fiecare bila trebuie sa fie intinsa cat se poate de subtire.Pe un banc de lucru intindeti foaia iar pe altul,a carui suprafata o dati cu ulei,lasati in repaus.Dati foia cu ulei si intindeti-o pe urmatoarea care va fi asezata peste prima.

5.Dupa ce ati intins cele 3 foi si le-ati asezat una peste cealalta,incepeti sa distribuiti umplutura pe toata suprafata foi.Se adauge partea din stanga a aluatului pana la mijloc apoi partea din dreapta pana la mijloc.Se pune din nou umplutura de sus pana jos apoi se inchide aluatul.O parte se aduce pana la mijloc iar cealalta peste.Se da cu ulei si se lasa in repaus 30 de minute.Obs:Daca se formeaza bule de aer in aluat este bine sa le spargeti.



6.In ultimele 10 minute de odihna ale aluatului se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Se da placinta cu galbenus pe toata suprafata si se da la cuptor.

Se roteste tava la jumatatea timpului.Dupa ce scoatem placinta o acoperim cu un prosop de bumbac si lasam sa se raceasca apoi o portionam.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu