Ingrediente:
- 80 ml apa
- 145 gr zahar
- 100 gr unt
- 220 gr lapte praf
- 40 gr cacao
- 40 gr alune de padure
- 2 linguri coaja de portocala
- esente dupa gust
Laptele praf il cernem .La fel si cacaoa.Lasam deoparte pentru a ne apuca de sirop.Apa si zaharul le punem pe foc. Amestecam usor pana se dizolva zaharul si apoi le lasam nestingherite pentru a ajunge mai repede la momentul fierberii. Cand siropul incepe sa fiarba cronometram 4 minute, timp in care nu ne atingem de el. Dupa 4 minute ar trebui sa fie un sirop legat si putin vascos - daca nu e mai lasati un minut, dar nu mai mult. Stingem focul si adaugam untul(este bine sa-l topiti,il tineti caldut si apoi il adaugati)si amestecam bine pana cand e dizolvat complet.Adaugam cacao,esentele,coaja de portocala,cardamonul si amestecam bine de tot.Laptele praf este urmatorul dar il adaugam in etape. Amestecam energic ca sa obtinem o compozitie uniforma si omogena. Cand am reusit acest lucru adaugam alunele maruntite putin in compozitie.
Tapetam o tava de prajitura (mica) cu hartie de copt si turnam ciocolata, nivelam apoi dam la rece.http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/11/ciocolata de-casa-cu-alune-de-padure.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu