duminică, 4 mai 2014

Sarailie

   Sarailia de fata seamana mai mult cu o baclava .Denumirea este mai putin importanta.Gustul este cel de la mama lui de acasa fiind facuta dupa o reteta turceasca imprumutata .

Ingrediente

Aluat:
  • 1 cana de lapte caldut(200 ml)
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 galbenus
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite de otet de mere
  • faina cat cuprinde

Umplutura:
  • 400 grame de nuca
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita de cardamon

Pentru topping:
120 grame de unt
ulei(am pus la ochi)

Pentru sirop:
  • 4-5 linguri de miere
  • jumatate de lamaie stoarsa
  • anason,esenta de vanilie,coaja de lamaie dupa gust
  • apa(am lasat peste noapte la inmuiat 130 grame de stafide aurii in 300 ml de apa iar a doua a zi am folosit aceasta apa)


Temperatura de coacere:
minim 20 minute într-un cuptor preîncălzit la 180

PREPARARE :
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat moale .Se lasa  minim cinci minute in repaus dupa care se framanta pana suprafata aluatului devine neteda.Aluatul se imparte apoi in bilute mici si se lasa la odihna minim 30 de minute.



Dupa trecerea celor 30 de minute,se infaineaza suprafata de lucru si se trece la intinderea ,intr-o foaie cat mai subtire, a fiecarei bile de aluat.Dupa ce s-a intins foaia ,se unge cu putin ulei,se pune nuca si se trece la rulare,operatiune care se realizeaza cu ajutorul sucitorului.Se trece foaia pe sucitor,se ruleaza,se strang capetele catre mijloc si se scoate "ruloul"de pe sucitor.




La sfarsit se dau toate bucatile de aluat cu amestecul de ulei si unt.Se da la cuptor minim 20 de minute la 180 de grade.


Cand sunt inca fiebinti,insiropati si lasati sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu