luni, 12 mai 2014

Biscuiţi cu brânză



Ingrediente :
  1. 100 g brânză de oaie la temperatura camerei (la alegere, dar să fie din cea tare, nu cremoasă)  
  2. 100 g unt 82% la temperatura camerei 
  3.  2 linguri smântână(sau iaurt gras)
  4.  1 ou 100-120 g făină 550 
  5. 1 linguriţă cimbru uscat
  6. 1 linguriţă chimen
  7. 1 vârf cuţit sare

Cum se procedeaza:
În primul rând se pune brânza împreună cu untul într-un robot de bucătărie şi se transformă în pastă. 

Oul se separă, gălbenuşul se adaugă în robot, albuşul se lasă deoparte. Se adaugă sarea şi iaurtul. Se încorporează.
Am adaugat cimbrul si chimenul in loc de ardeiul iute din reteta şi se pune în robot. Se adaugă şi făina şi se încorporează. La acest moment se obţine un aluat moale, aproape ca o pastă. In ceea ce priveste faina : am inceput cu 100 de grame dar pentru ca mi s-a parut ca se lipeste prea tare aluatul am mai adaugat inca putina , un maxim de 120 de grame.
Se scoate cu o paletă din robot şi se pune într-o folie alimentară. Se lasă 30-60 minute la congelator sau 1-2 ore la frigider.Este vital timpul de odihna in congelator pentru ca altfel aluatul nu poate fi lucrat.Aluatul este ceva in genul puff pastry .
Se înfăinează bine masa pentru că aluatul este foarte lipicios de felul lui. Se pune făină şi peste aluat şi se întinde cu grijă. Între 3-5 mm ar fi perfect. Sub trei mm biscuiţii ar fi prea subţiri.Am facut si o impaturire ca pentru aluatul de puff pastry si l-am lasat din nou 30 de minute la congelator.

Când acest timp s-a scurs, se porneşte cuptorul şi se lasă la 200 grade C. Dupa acest ragaz,se scoate aluatul se intinde si se decupeaza cu forma dorita.
Se ung cu albuş de ou şi se presară pe ei la alegere, cimbru, seminţe de pin, susan negru sau chimen.
Se bagă la cuptor şi se coc până devin aurii (cam 10-15 minute, in functie de marimea formei).Ar fi indicat sa intoarce-ti tava la jumatatea timpului de coacere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu