Pasca netraditionala,Prajitura cu branza de vaci fiecare cum doreste sa o numeasca.
Ingrediente
Aluat:
2 oua
4 linguri cu ulei
4 linguri cu apa minerala
70 grame de zahar
100 grame de faina
1 praf de copt
coaja de la o portocala
Umplutura:
400 grame de branza de vaci
50 grame de unt
50 grame de iaurt grecesc sau smantana grasa
3 oua
70 grame de zahar
2 linguri cu varf de faina
1/2 lingura rasa de pesmet
130 grame de stafide
1 lingurita de vanilie
1/4 lingurita anason
coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Umplutura:
Mai intai se scurge de apa branza de vaci.Untul se freaca cu jumatate din zaharul destinat unpluturii pana se face crema.Se adauga cate un galbenus,pe rand,si se amesteca doar cat sa se incorporeze galbenusul.Adaugam branza de vaci,iaurtul si amestecam pana avem o compozitie omogena.Adaugam faina si pesmetul.Se pune vanilia,coaja de lamaie,anasonul si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar,35 de grame.Se amesteca in compozitie cu miscari de sus in jos.Iar la final stafidele.Se da deoparte.
Aluat:
Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu 35 grame de zahar.Amestecam uleiul cu apa.Se adauga ,alternativ,cand faina ,cu care se incepe si se termina, cand apa cu uleiul.Faina a fost cernuta si amestecata cu praful de copt in prealabil.Separat se bat albusurile cu un praf de sare si restul de zahar.Se amesteca cu miscari de sus in jos in aluat.
Am dat la cuptor blatul la 180 de grade timp de 12 minute.Am lasat sa se raceasca 10 minute si am adaugat umplutura.
Se da la cuptor la 160 de grade timp de 45-50 de minute.Daca vi se pare ca se "bronzeaza" prea tare la suprafata ,acoperiti forma de 24 de cm cu foaie de copt in ultimele 10 minute de copt.
2 oua
4 linguri cu ulei
4 linguri cu apa minerala
70 grame de zahar
100 grame de faina
1 praf de copt
coaja de la o portocala
Umplutura:
400 grame de branza de vaci
50 grame de unt
50 grame de iaurt grecesc sau smantana grasa
3 oua
70 grame de zahar
2 linguri cu varf de faina
1/2 lingura rasa de pesmet
130 grame de stafide
1 lingurita de vanilie
1/4 lingurita anason
coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Umplutura:
Mai intai se scurge de apa branza de vaci.Untul se freaca cu jumatate din zaharul destinat unpluturii pana se face crema.Se adauga cate un galbenus,pe rand,si se amesteca doar cat sa se incorporeze galbenusul.Adaugam branza de vaci,iaurtul si amestecam pana avem o compozitie omogena.Adaugam faina si pesmetul.Se pune vanilia,coaja de lamaie,anasonul si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar,35 de grame.Se amesteca in compozitie cu miscari de sus in jos.Iar la final stafidele.Se da deoparte.
Aluat:
Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu 35 grame de zahar.Amestecam uleiul cu apa.Se adauga ,alternativ,cand faina ,cu care se incepe si se termina, cand apa cu uleiul.Faina a fost cernuta si amestecata cu praful de copt in prealabil.Separat se bat albusurile cu un praf de sare si restul de zahar.Se amesteca cu miscari de sus in jos in aluat.
Am dat la cuptor blatul la 180 de grade timp de 12 minute.Am lasat sa se raceasca 10 minute si am adaugat umplutura.
Se da la cuptor la 160 de grade timp de 45-50 de minute.Daca vi se pare ca se "bronzeaza" prea tare la suprafata ,acoperiti forma de 24 de cm cu foaie de copt in ultimele 10 minute de copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu