joi, 27 februarie 2014

Paine neagra neframantata




Ingrediente:
125 grame faina alba 650
125 grame faina de secara
250 grame faina neagra de paine
jumatate de cub de drojdie proaspata
1 lingurita miere/zahar
2 lingurite de sare
400-420 ml de apa calduta 

Mod de prepare:
Se respecta aceeasi pasi ca si la painea alba neframanta.
Amestecam drojdia cu mierea pana se desface.Incalzim apa.Masuram si dam prin sita faina de paine.Adaugam sarea la faina.Turnam putina apa peste drojdie apoi adaugam drojdia in faina.Si incepem sa adaugam si apa treptat , in functie de cat cere aluatul.Painea este una hidratata iar aluatul va fi moale.


Aluatul se va da la frigider minim 12 ore.
A doua zi nu ne ramane decat sa modelam painea, sa o lasam la crescut o ora si sa o dam la cuptor.

Vom incinge cuptorul la 200 de grade timp de 20 de minute dar si cratita acoperita in care vom coace painea.Dam la cuptor timp de 50 de minute.Luam capacul si mai lasam 10 -15 minute pana se rumeneste bine la suprafata.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu