miercuri, 12 februarie 2014

Placinte turcesti cu branza


    Eu atat va mai spun, placinta asta merita facuta! Si… pofta buna!
Link-ul catre reteta pe care am incercat-o: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinte-turcesti-cu-branza.html.

 Ingrediente Placinte Turcesti Cu Branza:
  • 375 de grame de faina de patiserie
  • 10 grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 125 ml.  de sana
  • 125 de ml. de apa minerala carbogazoasa
  • 60 de ml. de ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou
  • in plus: 330 de grame de branza usor sarata ; 50 grame masline feliate si cimbru dupa gust;ulei pentru uns aluatul si planul de lucru.

Preparare Placinte Turcesti Cu Branza:

1. Se separa galbenusul de albus, galbenusul pastrandu-se deoparte pentru finisat deasupra placintele.
2. Drojdia se freaca bine cu zaharul (intr-un mic castronel) pana se lichefiaza.
3. Se amesteca intr-un vas albusul de ou, 125 de ml. de sana, apa minerala, 60 de ml. de ulei si drojdia lichefiata si se bat putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze.
4. Faina se amesteca cu sarea intr-un castron si se incepe sa se adauge lichidele putin cate putin, amestecand la inceput cu o lingura de lemn, apoi framanatand coca energic. Unele tipuri de faina ar putea cere ceva mai mult lichid, asa incat se poate adauga cate 1 lingura de apa minerala, pe rand, daca aluatul e prea tare, sau dimpotriva, 1 lingura de faina, daca aluatul este prea moale.In cazul meu a fost nevoie de inca doua linguri de faina.Adaugati in functie de cat cere aluatul.
5. Trebuie sa se obtina un aluat neted si nelipicios, care se imparte deindata in 14 bucati cat mai egale care se ung bine cu ulei si se aseaza intr-o farfurie.


6. Se infoliaza farfuria cu folie alimentara si se lasa in repaus timp de 15 minute.
7. Dupa trecerea celor 15 minute, fiecare bucata se intinde pe planul de lucru uns cu ulei, cu ajutorul sucitorului, in forma unui disc cu grosimea de aproximativ 1 mm. Discurile trebuiesc asezate individual pe suprafata mesei de lucru.Eu le-am pus una peste alta cum preciza reteta,unse cu ulei dar dupa timpul de repaus devenisera un tot unitar asa incat a trebuit sa impart aluatul din nou.
8. Se acopera din nou cu folie alimentara si se mai lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.
9. Se unge bine planul de lucru dar si mainile cu ulei si incepeti sa lucrati cu primul disc format.Intindeti aluatul cat mai subtire posibil.
10.  Aluatul  se presara cu branza.Unele discuri le-am umplut cu branza,cimbru si masline.Au fost mai bune decat cele simple.


 11. Se rasuceste aluatul, cu branza la mijloc, sub forma unui cilindru lung care se invarte in forma de spirala iar capatul ramas liber se baga sub placinta astfel formata.


 12. Placintele se aseaza intr-o tava potrivita pentru cuptor ( hartia de copt in strat dublu) si se aprinde cuptorul, fixandu-se la 160 de grade Celsius timp de 10 minute sa se incalzeasca. 


13. Pana cand se incinge cuptorul, se bate galbenusul cu lingura de lapte batut si se ung cu o pensula moale placintele pe deasupra. Optional, se pot presara cu ce fel de seminte va plac.
14. Placintele se coc in cuptorul preincins la 160 de grade Celsius timp de 30 de minute, pana se rumenesc frumos. La jumatatea timpului de coacere intoarce-ti tava pentru a se coace uniform.Cand scotem tava din cuptor o acoperim cu un servet de bucatarie.In felul acesta se formeaza aburi si aluatul va ramane pufos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu