Ingrediente:
- 380 ml lapte
- 400 grame biscuiti
- 70 grame ciocolata
- 90 grame unt
- 300 grame rahat
- 50 grame nuca
- 100 grame stafide
- 2 linguri cacao
- 3 linguri miere
- scortisoara,cardamon,vanilie,rom dupa gust
Mod de preparare:
Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul in proportie de 30% restul se taie cu rabdare.Vom obtine
astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de
biscuiti.
Intr-un
vas punem laptele. Punem
vasul pe foc si incalzim pana apar mici bule la suprafata laptelui.Luam de pe foc si adaugam cacao, untul, ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele.Lasam la racit. Cand s-a racit aromam dupa gust cu
esentele,mirodeniile si mierea.
Biscutii sfaramati ii punem intr-un castron si amestecam cu nuca maruntita,rahatul taiat cubulete si stafidele care au stat la inmuiat in prealabil.
Turnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.
Turnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.
Pe
o bucata de folie alimentara intindem nuca de cocos mai mult ,mai putin fiecare dupa gust.
Intindem deasupra in strat cat mai uniform compozitia de biscuiti,mai presaram un strat de nuca de cocos pe deasupra compozitiei apoi
cu ajutorul foliei formam un baton (rulam ca si cum am face o rulada).
Se inveleste bine in folie si prin presare cu mana i se da forma de
cilindru.
Se da la rece pana se intareste bine si se poate felia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu