luni, 24 februarie 2014

Biscuiti fragezi linzer cu untura



Reteta de baza:
  • 800 grame de untura
  • 600 grame de zahar
  • 5 oua
  • 2 lingurite de amoniac stins in 200 grame de iaurt
  • faina cat cuprinde
  • esente

Ingrediente folosite:
  • 180 grame de untura
  • 100 grame de zahar pudra 
  • 1 ou 
  • 1/2 lingurita de amoniac stins in 50 grame de iaurt
  • faina cat cuprinde
  • esenta de vanilie,coaja de la o lamaie mare

Mod de preparare:
     Untura se lasa sa se inmoaie, la temperatura camerei, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul. Se adauga oul batut ,am pornit mixerul sa il incorporeze .Am adaugat coaja de lamaie , esenta de vanilie si amoniacul stins in iaurt.Am pornit din nou mixerul sa incorporeze ingredientele.Faina se adauga cate putin pana se obtine un aluat omogen care se lasa sa se odihneasca jumatate de ora in congelator.
      Dupa trecerea timpului , impartim aluatul in doua bucati .Una dintre bile se va da la frigider.




     Cealalta foaie o vom intinde pe masa de lucru data cu faina pana obtinem o foaie subtire de 3-4 mm.Cu ajutorul formei decupam aluatul cu forma mare apoi cu o forma mai mica decupam si centrul aluatului.



      Intre timp cuptorul se incalzeste timp de 10 minute la 180 de grade.
    Folosim foaie dubla de copt pentru tava asezam formele decupate de aluat in tava si dam la cuptor pentru 10-12 minute.La jumatatea intervalului se intoarce tava.Biscuitii nu trebuie sa se coloreze la suprafata doar baza dar foarte usor sa nu fie arsa.
        Se pregateste cea de  a doua bila de aluat decupand cu forma mare un numar egal ca cel de mai devreme.Acestia au stat la cuptor in jur de 14 minute.



            Din aluatul care a mai ramas a iesit o tava de biscuitii mici ca dimensiuni care au fost lasati in cuptor 10 minute la temperatura de 180 de grade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu