duminică, 6 aprilie 2014

Placinte cu branza





Pentru aluat:
2 oua
1 pahar de ulei de floarea soarelui
1 pahar de iaurt
1 pahar de apa
1 lingurita de otet
1 lingurita de sare
faina cat cuprinde tip 550
Am folosit un pahar de iaurt de 140 de ml.Faina folosita cred ca a fost in jur de 800 de grame.Aluatul l-am impartit in doua bucati , una urmand sa fie folosita cu urmatoarea ocazie.

Pentru umplutura:
250 grame de ricotta (sau urda )
300 grame de telemea de oaie
1 ou
seminte de chimen sau cimbru

Pentru intins foile:amidon

Modul de realizare:
    Se amesteca ingredientele lichide,se adauga sarea si faina cernuta pana cand obtinem un aluat moale si nelipicios.Il lasam la odihna 10 minute dupa care incepem sa-l framantam pana ce devine neted.

    In acest moment am impartit aluatul in doua bile si le-am lasat din nou la odihna un minim de 30 de minute spre 60 ar fi bine.Una din bile a fost data la congelator iar celalta impartita in 6 bile urmand a fi modelate.

   Suprafata de lucru care ar fi bine sa o infainati cu amidon de aceasta data.Fiecare bila se intinde in foaie subtire,aproape transparenta. 

    Dupa care intindem umplutura la un capat,punem seminte de chimen sau cimbru, si incepem sa rulam strans.

    Foaia fiind destul de lunga am impartit-o in doua bucati astfel incat la final am obtinut 12 bucati de placinta.
    Le-am uns cu ulei.Le-am asezat intr-o tava cu foaie de copt si le-am dat la cuptor la 180 de grade pentru maxim de 25 de minute.Intoarce-ti tava la jumatatea timpului si in functie de "bronz" va trebui sa hotarati cat mai trebuiesc tinute la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu