Ingrediente:
- 200 grame de smantana 20% sau 30% grasime
- 150 grame de ciocolata neagra(120 grame ciocolata neagra+30 grame ciocolata lapte)
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura baileys
- 1/2 lingura de miere
- 1 lingurita de vanilie
- scortisoara,cardamon,anason dupa gust
- 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Separati albusurile de galbenusuri.Amestecati la bain marie smantana si ciocolata.Mai intai am pus ciocolata apoi ,pe abur, dar fara foc am adaugat si smantana.Amestecul trebuie sa fie fierbinte dar nu sa clocoteasca.Se adauga galbenusurile si se pune inapoi pe foc pentru un minut,doua.Se ia de pe foc.Se adauga mirodeniile , baileys-ul si praful de sare.Lasam sa se raceasca.
Folositi mixerul sau telul pentru a bate albusurile impreuna cu zaharul ,ca pentru bezea.Adaugati-le in compozitia de ciocolata si galbenus doar cand aceasta s-a racit .Dati la frigider pentru cateva ore.
Sursa de inspiratie:Cartea regala de bucate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu