Ingrediente:
250 gr unt
125 gr urda
125 gr branza de oaie
250 gr de faina 550
1 lingurita sare
3 linguri de seminte de chimen
Mod de prepare:
1.Untul,urda,branza de oaie rasa si sarea se pun in castronul mixerului.Mixam pana obtinem o crema.
2.Se adauga faina(in functie de faina se poate sa mai fie nevoie de 1 lingura in plus).Se framanta rapid,doar cat sa se lege aluatul.
3.Aluatul se formeaza sub forma de bila si se infasoara in folie .Se da la congelator maxim o ora.
4.Dupa trecerea timpului de odihna,aluatul se imparte in doua bucati.Una am dat-o la congelator pentru data viitoare.Cealalta bucata o vom intinde cu facaletul intr-o foaie de 4-5 mm grosime.Infainati blatul de lucru.La inceput,lasa-ti aluatul 5 minute pe masa , apoi incepeti sa il intindeti.In ceea ce priveste forma de decupare,aici fiecare cu ce gaseste in casa.
Resturile se aduna ,se formeaza un nou aluat si dam la congelator.Formele taiate le-am dat la frigider cat am incalzit cuptorul la 180 de grade.Ungem cu galbenus de ou,punem mac peste ,daca dorim,si dam la cuptor in jur de 15 minute.Timpul variaza in functie de dimensiunea cu care ati dat forma si cat de gros a fost intins aluatul.Se intoarce tava la dupa 8 minute iar restul timpului de coacere se stabileste in functie de "bronz".
Reteta o gasiti la:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu