Ingrediente:
3/4 cana zahar
3/4 din 1/2 cana ulei
1 cana apa minerala
2 cani faina
2 pliculetele de zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de amoniu
1 lingurita otet de mere
2 lingurite de scortisoara
1/2 lingurita de cardamon
semintele zdrobite de la o stea de anason
3 lingurite coaja de portocala
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita cacao neagra
3 linguri de compozitie
Cum se procedeaza:
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua. In una din ele punem cacaoa si omogenizam. Intr-o forma de tort de 18 cm ,tapetata cu hartie de copt,punem compozitia de "vanilie" iar deasupra ei,din loc in loc cu ajutorul unei lingurite vom pune compozitia cu cacao.Cu ajutorul unui cutit realizati un model combinand cele doua compozitii.Deasupra am asezat visine,cam 2-3 linguri de visine pe care le-am dat in prealabil prin faina ca sa nu se scufunde in compozitie.
Dam la cuptor la 160 de grade, pentru cca 50-55 de minute, pana suprafata pandispanului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.Dupa 35 de minute,am pus deasupra formei o foaie de copt, ca sa nu se arda la suprafata, si am dat la cuptor.Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
3/4 din 1/2 cana ulei
1 cana apa minerala
2 cani faina
2 pliculetele de zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de amoniu
1 lingurita otet de mere
2 lingurite de scortisoara
1/2 lingurita de cardamon
semintele zdrobite de la o stea de anason
3 lingurite coaja de portocala
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita cacao neagra
3 linguri de compozitie
Cum se procedeaza:
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua. In una din ele punem cacaoa si omogenizam. Intr-o forma de tort de 18 cm ,tapetata cu hartie de copt,punem compozitia de "vanilie" iar deasupra ei,din loc in loc cu ajutorul unei lingurite vom pune compozitia cu cacao.Cu ajutorul unui cutit realizati un model combinand cele doua compozitii.Deasupra am asezat visine,cam 2-3 linguri de visine pe care le-am dat in prealabil prin faina ca sa nu se scufunde in compozitie.
Dam la cuptor la 160 de grade, pentru cca 50-55 de minute, pana suprafata pandispanului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.Dupa 35 de minute,am pus deasupra formei o foaie de copt, ca sa nu se arda la suprafata, si am dat la cuptor.Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu