sâmbătă, 22 martie 2014

Strudel cu mere



Pentru aluat
  1. 200 g făină 00
  2. 1/2 linguriță de sare
  3. 105 ml de apă
  4. 30 ml ulei de floarea soarelui
  5. 1 linguriţă de oţet de mere sau de vin

Pentru umplutura

  1. 50 g stafide ( coacaze sau curmale)
  2. 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  3. 1/2 lingurita cardamon
  4. 1/4 linguriţă de nucsoara
  5. 3 stelute de anason
  6. 1 lingura de zahăr
  7. esenta de portocale,rom sau vanilie
  8. 4 biscuiti sau 4 bucati de turta dulce facute faina
  9. 60 g  nuci tocate
  10. 4-5 mere mere tăiate cubuleţe(100 grame piure de dovleac+2-3 mere date pe razatoare)
Aluatul:
  1. Cerneţi făina cu sarea într-un castron. Amestecaţi într-o cană apa caldă (aprox 35 ° C) cu uleiul și oțetul. Turnaţi câte puţin din amestecul de apă/ulei/oțet peste făină, şi frământaţi până când veți obține un aluat moale şi elastic. Asigurați-vă că nu este prea uscat, adăugați încă puţină apă, dacă este necesar. Scoateţi aluatul pe blatul de lucru şi frământaţi timp de minim 5 minute pana devine neteda suprafata aluatului. Formaţi o bilă și acoperiţi-o ermetic cu folie de plastic, sau puneţi-o într-o pungă, pentru ca aluatul să nu se usuce. Lăsaţi-l să se odihnească timp de 30-90 de minute (cu cât stă mai mult, cu atât se întinde mai bine).

  1. Acoperiţi suprafaţa de lucru cu o faţă de masă, şi presăraţi-o cu făină. Puneţi aluatul în mijloc și întindeţi-l cu un sucitor, cât de mult puteţi. Întindeţi apoi aluatul folosind dosul mâinilor, trăgând de margini şi susţinându-l cu antebraţele.
Ce mai avem de facut:
  1. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o tavă mare cu hârtie de copt. Lasa-ti la inmuiat stafidele.Dupa ce ati intins aluatul , presăraţi biscuitii sau turta dulce într-un strat uniform. Amestecaţi merele cu stafidele , nuca, zahărul şi scorţişoara,cardamonul,nucsoara,anasonul si esentele.
  2. Îndoiți capătul scurt al aluatului peste umplutură, şi sigilaţi extremităţile, împăturindu-le spre interior. Ridicați de faţa masă, astfel încât ștrudelul să se ruleze, închizându-se. Transferaţi ştrudelul în tava pregătită şi ungeţi-l cu ulei.Pe deasupra fie dati cu un galbenus de ou fie cu lapte.
  3. Coaceți ștrudelul pentru aproximativ 30 de minute sau până devine auriu închis. Lăsaţi să se răcească.Intoarce-ti tava la jumatatea timpului de coacere.
Reteta este preluata de aici  http://www.justlovecookin.com/strudel-cu-mere-apple-strudel/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu