joi, 6 martie 2014

Chocolate brownie cookies




      Afara ploua ,pe internet este concurs ,ceaiul oferit drept premiu este cu adevarat deosebit asa incat trebuia sa folosesc cuptorul .Si m-am oprit la aceasta reteta .De ce ? pentru ca ce poate fi mai bun decat ciocolata ? si mai multa ciocolata...iar doamna care a scris reteta promitea ca nu te vei opri doar la un singur biscuit...adevarat ...primul este doar ca sa prinzi gustul ...restul este poveste ...

Ingrediente:
  • 50 grame de faina tip 550
  • 1/4 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua mari( un ou a avut in jur de 86 de grame)
  • 90 grame de zahar
  • 1 lingurita de ness instant sau o jumatate de lingura de espresso
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • 1/2 lingurita de cardamon
  • 2 lingurite de unt
  • 160 grame de ciocolata amara cu 55 % cacao
  • 45 grame de ciocolata cu lapte
  • 100 grame de ciocolata alba cu alune de padure
  • 30 grame de alune de padure
Mod de preparare:
  1. Cerneti faina intr-un bol.Adaugati sarea ,praful de copt si cardamonul.
  2. Porniti mixerul pe viteza mica doar ca sa spargeti oualele.Adaugati un strop de sare,ness-ul,vanilia,esenta de portocala.Porniti mixerul si incepeti sa adaugati cate putin din zahar.Cand ati terminat de adaugat tot zaharul , incepeti sa mixati cu viteza mare timp de 15 minute pana ce amestecul se ingroasa.
  3. Intre timp , folosind un bain marie , topiti untul si ciocolata neagra si cea cu lapte.Luati de pe foc si lasa-ti sa se raceasca.
  4. Dupa ce au trecut cele 15 minute , incorporati usor amestecul de ciocolata in amestecul de oua .Adaugati faina in etape.Apoi si ciocolata alba si alunele de padure care au fost taiate in prealabil .
  5. Dati la congelator timp de 2 ore amestecul.Trebuie sa fie tare sa il puteti modela.
  6. Pregatiti cuptorul incalzindu-l la 155 de grade Celsius.Tava de cuptor am tapetat-o cu doua foi de copt.
  7. Cu ajutorul a doua lingurite modelati amestecul de ciocolata.In tava de cuptor am format 9 bile de ciocolata si am dat la cuptor pentru 16 minute.Am intors tava la jumatatea timpului de coacere.
Pofta buna!


P.S:Am incercat si varianta de copt la 180 de grade pentru 11-12 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu