Afara ploua ,pe internet este concurs ,ceaiul oferit drept premiu este cu adevarat deosebit asa incat trebuia sa folosesc cuptorul .Si m-am oprit la aceasta reteta .De ce ? pentru ca ce poate fi mai bun decat ciocolata ? si mai multa ciocolata...iar doamna care a scris reteta promitea ca nu te vei opri doar la un singur biscuit...adevarat ...primul este doar ca sa prinzi gustul ...restul este poveste ...
Ingrediente:
- 50 grame de faina tip 550
- 1/4 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 2 oua mari( un ou a avut in jur de 86 de grame)
- 90 grame de zahar
- 1 lingurita de ness instant sau o jumatate de lingura de espresso
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de portocala
- 1/2 lingurita de cardamon
- 2 lingurite de unt
- 160 grame de ciocolata amara cu 55 % cacao
- 45 grame de ciocolata cu lapte
- 100 grame de ciocolata alba cu alune de padure
- 30 grame de alune de padure
- Cerneti faina intr-un bol.Adaugati sarea ,praful de copt si cardamonul.
- Porniti mixerul pe viteza mica doar ca sa spargeti oualele.Adaugati un strop de sare,ness-ul,vanilia,esenta de portocala.Porniti mixerul si incepeti sa adaugati cate putin din zahar.Cand ati terminat de adaugat tot zaharul , incepeti sa mixati cu viteza mare timp de 15 minute pana ce amestecul se ingroasa.
- Intre timp , folosind un bain marie , topiti untul si ciocolata neagra si cea cu lapte.Luati de pe foc si lasa-ti sa se raceasca.
- Dupa ce au trecut cele 15 minute , incorporati usor amestecul de ciocolata in amestecul de oua .Adaugati faina in etape.Apoi si ciocolata alba si alunele de padure care au fost taiate in prealabil .
- Dati la congelator timp de 2 ore amestecul.Trebuie sa fie tare sa il puteti modela.
- Pregatiti cuptorul incalzindu-l la 155 de grade Celsius.Tava de cuptor am tapetat-o cu doua foi de copt.
- Cu ajutorul a doua lingurite modelati amestecul de ciocolata.In tava de cuptor am format 9 bile de ciocolata si am dat la cuptor pentru 16 minute.Am intors tava la jumatatea timpului de coacere.
P.S:Am incercat si varianta de copt la 180 de grade pentru 11-12 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu