joi, 27 martie 2014

Raisin Cookies



Fursecuri cu stafide

Ingrediente:
  • 260 grame faina 550
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 170 grame unt , la temperatura camerei
  • 105 grame zahar
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 1 lingurita extras de vanilie
  • 3-4 lingurite de lapte(iaurt,kefir )
  • 100 grame de stafide brune
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de cardamon


Mod de lucru:
  • Intr-un bol,amestecati faina,prafulde copt,cardamonul,scortisoara si sarea.
  • Cu ajutorul mixerului , sau la mana, bate-ti untul pana devine  cremos .Adaugati zaharul si continuati amestecarea pana cand zaharul este incorporat ( in jur de 2 minute).Adaugati oul si extractul de vanilie si amestecati doar cat sa se incorporeze oul.Urmeaza amestecul de faina sa fie adaugat si mixat la viteza mica.Am adaugat 3 lingurite de kefir ca sa obtin un amestec usor de luat cu lingurita.Ramane sa adaugam stafidele si sa amestecam pana obtinem un amestec omogen.Dam la frigider 15 minute.
  • Incalzim cuptorul la 180 de grade.Cu ajutorul a doua lingurite vom forma biscuitii.Am luat o lingurita cu varf de aluat pentru modelat.Tapetati tava de copt cu foaie dubla de copt.Lasati cam 5 cm intre biscuiti.Aplatizati usor cu lingurita formele formate si dati la cuptor pentru 11-12 minute.
Baza se va "bronza" dar biscuiti trebuie sa ramana moi la atingere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu