Fursecuri cu stafide
Ingrediente:
- 260 grame faina 550
- 2 lingurite de praf de copt
-
1/4 lingurita sare
-
170 grame unt , la temperatura camerei
-
105 grame zahar
-
1 ou, la temperatura camerei
-
1 lingurita extras de vanilie
-
3-4 lingurite de lapte(iaurt,kefir )
-
100 grame de stafide brune
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita de cardamon
Mod de lucru:
- Intr-un bol,amestecati faina,prafulde copt,cardamonul,scortisoara si sarea.
- Cu ajutorul mixerului , sau la mana, bate-ti untul pana devine cremos .Adaugati zaharul si continuati amestecarea pana cand zaharul este incorporat ( in jur de 2 minute).Adaugati oul si extractul de vanilie si amestecati doar cat sa se incorporeze oul.Urmeaza amestecul de faina sa fie adaugat si mixat la viteza mica.Am adaugat 3 lingurite de kefir ca sa obtin un amestec usor de luat cu lingurita.Ramane sa adaugam stafidele si sa amestecam pana obtinem un amestec omogen.Dam la frigider 15 minute.
- Incalzim cuptorul la 180 de grade.Cu ajutorul a doua lingurite vom forma biscuitii.Am luat o lingurita cu varf de aluat pentru modelat.Tapetati tava de copt cu foaie dubla de copt.Lasati cam 5 cm intre biscuiti.Aplatizati usor cu lingurita formele formate si dati la cuptor pentru 11-12 minute.
Baza se va "bronza" dar biscuiti trebuie sa ramana moi la atingere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu