miercuri, 23 iulie 2014

Inghetata cu stafide si ghimbir




Ingrediente:
  • 300 ml de lapte 1,5%
  • 200 ml smantana pentru frisca marca mega image
  • 5 galbenusuri
  • 100 grame de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200 grame de stafide(o proportie mica de aurii restul au fost brune)
  • 18 grame de ghimbir proaspat

Stafidele si ghimbirul au stat la macerat peste noapte in 2 linguri de vin lacrima lui ovidiu iar restul a fost sirop de dulceata(indoit cu apa) suficient cat sa le acopere.

Mod de preparare:
Se procedeaza ca si la baza pentru inghetata.Odata obtinuta baza se lasa la racit mimin doua ore.
 3/4 din cantitatea de stafide se blenduieste impreuna cu ghimbirul si baza racita.Apoi se porneste masina de inghetata si o lasam sa isi faca treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu