marți, 17 iunie 2014

Placinta aperitiv



Ingrediente:
Aluat
  • 120 de grame faina alba 000+30 de grame faina integrala(a mai fost nevoie de o lingura de faina alba)
  • 5 grame de drojdie proaspata
  • 2 lingurite de iaurt
  • 100 ml apa
  • 50 ml de ulei

Pentru umplutura :
  • 2 legaturi de marar generoase
  • 150 grame de urda
  • 70 grame de branza de oaie
  • 1 lingura de iaurt
  • 1 albus
  • 2 felii de sunca

 
Preparare:
Etapa 1 -
Aluatul se prepara astfel:
Se dizolva drojdia cu putin apa calduta si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se incorpora. Rezulta o coca pufoasa care se lasa la dospit pentru 40 min(sau pana isi dubleaza volumul).



Umplutura se prepara amestecandu-se mararul cu urda, branza de oaie,iaurtul,albusul si sunca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Etapa 2 -  Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi rotunde, cu diametrul cat baza tavii de tort(forma de 24 de cm ).
Se aseaza prima foaie pe tavita noastra rotunda, unsa cu unt sau ulei, se aseaza apoi umplutura si urmatoarea foaie(eu am intepat ambele foi de aluat si nu a mai crescut foarte mult).
Acum se aseaza un pahar sau cana, cu gura in jos, in centrul tavii noastre, si se cresteaza aluatul ca in imaginea de mai jos.
Se unge cu galbenus de ou.







Se introduce la cuptor incins la 160 de grade in jur de 30 de minute, pana cand se coace si se rumeneste.

Pofta buna!

http://www.petitchef.ro/retete/antreuri/impletita cu-spanac-reteta-video-fid-1543402
Impletita cu spanac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu