duminică, 29 iunie 2014

Lemon swirl cheesecake martha stewart




     Pe romaneste ar fi prajitura cu crema de branza si peltea de lamaie...

Lemon curd
Ingrediente:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 60 grame de unt
  • 100 grame zahar
  • 80 ml suc de lamaie(2 lamai)
  • praf de sare

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati cele doua galbenusuri cu oul intreg si un praf de sare.
In alt bol amestecati untul,zaharul si sucul de lamaie.Acest bol se pune la bain marie pana se topeste zaharul iar untul se lichefiaza.Luati de pe foc.Turnati in fir subtire pe amestecul caldut galbenusurile si oul intreg.Amestecati in permanenta cu un tel.Dati din nou la bain marie pentru aproximativ 12-14 minute.Este bina ca amestecul sa aibe consistenta unei budinci mai lichide pentru ca la frigider se va intari.

Lemon curd l-am pregatit cu o zi inainte.


Cheesecake

Pentru baza avem nevoie de :

  • 100 grame de biscuiti
  • 50 grame de unt
  • scortisoara dupa gust

Pentru umplutura :

  • 400 grame crema de branza
  • 100 grame zahar pudra
  • 2 oua mari
  • vanilie
  • lemon curd dupa gust

Cum se procedeaza:
Pentru realizarea bazei vom marunti pe cat posibil biscuitii.Ulterior vor fi amestecati cu untul topit si scortisoara.Se framanta amestecul pana biscuitii au absorbit untul si se pot aseza intr-o forma de tort cu diametrul de 18 cm(data cu unt in prealabil sau folositi o foaie de copt).Se da la cuptor timp de 8 minute la temperatura de 180 de grade.Se lasa sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.
Pentru umplutura:o sa "cremuim" crema de branza cu zaharul pudra.Adaugam vanilia.Apoi,pe rand,cate un ou si amestecam doar cat sa inglobam bine fiecare ou in parte.
Dupa ce baza de biscuiti este rece vor turna umplutura de branza peste aceasta.Din loc in loc,cu ajutorul poche-ului vom introduce lemon curd in compozitie.Dupa aceasta etapa ,ne ajutam de o lingurita, si punem pe suprafata cheesecake-ului "picaturi" de lemon curd.Modelul se face dupa inspiratia fiecaruia.
Dam la cuptor ,la bain marie(apa sa fie fierbinte dar nu clocotita) timp de 60-70 de minute la temperatura de 160 de grade.Se desprinde de pe margini cand este gata iar la atingere este ferm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu