luni, 2 iunie 2014

Inghetata cu ciocolata





     Se pleaca de la baza de inghetata care ar trebui lasata la frigider minim 8 ore la racire.
Proportia este : la 100 de grame de produs final trebuie sa aveti 60 de grame de baza si 40 de grame de ciocolata.
La prima incercare am  folosit 210 grame baza de inghetata si 140 grame de ciocolata(100 grame ciocolata cu 50% cacao si 40 de grame cu 70%cacao).A doua incercare a fost cu ciocolata cu lapte cu o concentratie de cacao de 30%.A iesit la fel de buna dar deschisa la culoare.
Ciocolata se topeste la bain marie.Baza sa fie scoasa din frigider de aproximativ de 10 minute si amestecul de ciocolata sa nu fie fierbinte cand il amestecati in baza.Am folosit blenderul vertical pentru omogenizare.Toata compozitia se da la rece pentru minim 2 ore.Ar fi mai bine peste noapte.
Nu ne mai ramane decat sa pornim masina de inghetata si sa o lasam sa isi faca treaba.
Poate intre timp sa ardem niste calorii ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu