joi, 16 ianuarie 2014

Stracciatella Gelato



150  grame zahar
6 galbenusuri la temperatura camerei
590 ml lapte 3,5%
80 ml smantana grasa 30%
2 lingurite extract de vanilie
1/4 lingurita de sare
60 grame ciocolata neagra sau cu lapte

1.Bate-ti galbenusurile impreuna cu zaharul si sarea intr un bol cu ajutorul unui tel sau mixer la viteza medie pana cand obtineti o consistenta groasa asemanatoare maionezei.Lasa-ti deoparte.
2.Incalziti laptele si smantana intr o craticioara,la foc mic,pana cand incep sa apara la suprafata mici bule;nu lasati amestecul sa dea in clocot dar sa fie fierbinte.
3.Turnati aproximativ jumatate din compozitia fierbinte de lapte pe amestecul de galbenusuri cu zahar in fir subtire si amestecand incontinuu .Compozitia se toarna peste laptele ramas si se pune din nou pe foc la cea mai mica flacara pe care o aveti sau daca nu la un bain marie.Se amesteca constant,in jur de 7 minute pana cand amestecul se ingroasa .Adaugati vanilia si lasati amestecul sa se raceasca.Acoperiti suprafata amestecului cu o folie de plastic pentru a nu forma crusta.Cand ajunge la temperatura camerei dati amestecul la frigider minim 4 ore sau peste noapte .
4.Inainte de a porni masina de inghetata ,dati la congelator timp de 10 minute amestecul dar si paleta masinii de inghetata.
5.Turnati amestecul in masina de inghetata si lasati o sa isi faca treaba.Intre timp  taiati in bucatele foarte fine ciocolata cu ajutorul cutitului.Ciocolata se adauga spre sfarsitul programului cand inghetata s a format si lasam masina sa o distribuie uniform.

Obs: nu am folosit cantitatea de zahar precizat ci 3 linguri de miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu