Paine neframantata cu bicarbonat de sodiu sau irish bread
Multe denumiri si o singura reteta.Sursa este Gordon Ramsay "Ultimate Cookery Course".Rezultatul se vede in poze.
Ingrediente:
500 grame faina alba tip 650
1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
450 ml sana amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie
1.Incalziti cuptorul la 250 de grade timp de 15 minute cu tot cu cratita acoperita cu capac in care vom coace painea.
In reteta se cerea buttermilk.Google spune ca se poate obtine amestecand sucul de la o lamaie cu cantitatea necesara de lapte.Eu nu aveam decat sana dar am spus sa incerc.Ar fi trebuit 150 grame de faina integrala dar cum nu era prin casa nici aceasta am folosit doar faina alba de paine.
2.Intr un bol maricel amestecati ingredientele uscate.Faina trebuie cernuta.Faceti un gol in centru unde veti turna incet sana si veti incepe sa o incorporati cu ajutorul unei furculite.Lasati deoparte cam 2 linguri din sana.Le adaugati doar daca amestecul este prea uscat.Nu framantati doar incercati sa incorporati pe cat posibil toata faina.
3.Odata aluatul format ni se recomanda framantarea lui 30 de secunde.Taiati-l cu un cutit ascutit in forma de cruce in partea superioara.Taietura ar trebui facuta pe jumatatea adancimii aluatului.
4.Cu atentie deschideti usa cuptorului,indepartati capacul cratitei si aruncati painea in cratita.Puneti capacul si dati la cuptor timp de 20 de minute la 250 de grade.Apoi timp de 10 minute fara capac la 200 de grade.
5.Am impaturit painea intr un prosop de bucatarie si am lasat-o in picioare,sprijinita de perete sa se raceasca.
1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
450 ml sana amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie
1.Incalziti cuptorul la 250 de grade timp de 15 minute cu tot cu cratita acoperita cu capac in care vom coace painea.
In reteta se cerea buttermilk.Google spune ca se poate obtine amestecand sucul de la o lamaie cu cantitatea necesara de lapte.Eu nu aveam decat sana dar am spus sa incerc.Ar fi trebuit 150 grame de faina integrala dar cum nu era prin casa nici aceasta am folosit doar faina alba de paine.
2.Intr un bol maricel amestecati ingredientele uscate.Faina trebuie cernuta.Faceti un gol in centru unde veti turna incet sana si veti incepe sa o incorporati cu ajutorul unei furculite.Lasati deoparte cam 2 linguri din sana.Le adaugati doar daca amestecul este prea uscat.Nu framantati doar incercati sa incorporati pe cat posibil toata faina.
3.Odata aluatul format ni se recomanda framantarea lui 30 de secunde.Taiati-l cu un cutit ascutit in forma de cruce in partea superioara.Taietura ar trebui facuta pe jumatatea adancimii aluatului.
4.Cu atentie deschideti usa cuptorului,indepartati capacul cratitei si aruncati painea in cratita.Puneti capacul si dati la cuptor timp de 20 de minute la 250 de grade.Apoi timp de 10 minute fara capac la 200 de grade.
5.Am impaturit painea intr un prosop de bucatarie si am lasat-o in picioare,sprijinita de perete sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu