Ingrediente:
6 oua
6 linguri de ulei
2 pahare de zahar
2 pahare de faina
1 lamaie(coaja si sucul)
1 lingurita vanilie
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare adaugand si un pahar de zahar in doi timpi.Se freaca galbenusurile cu un praf de sare , apoi cu cele 6 linguri de ulei care se adauga pe rand amestecand incontinuu.In albusurile spuma se pun galbenusurile, in care am adaugat vanilia,frecate cu ulei amestecand usor de jos in sus doar cat sa se incorporeze galbenusurile.Faina se adauga cernuta si nu toata odata.Se amesteca usor de jos in sus.Urmeaza coaja si zeama de lamaie sa fie incorporate in amestec.
Pregatim o tava de tort de 24 cm( o tapetam cu unt si faina sau folosim foaie de copt).Cuptorul se incinge la temperatura de 160 de grade timp de 10 minute.Dam la cuptor timp de 40 de minute dupa care facem testul cu scobitoarea.Daca iese uscata este gata prajitura.In caz contrar mai lasati 5 minute in cuptor si vedeti daca trece testul scobitorii.
Nota:in prajitura facuta am folosit un singur pahar de zahar.Paharul are un volum de 200 ml.Iar in privinta fainii nu am folosit o pe toata .Cam trei sferturi din compozitia masurata.Expresia clasica vedeti cata faina cere compozitia.Iar pentru colorit , o parte din compozitie am amestecat-o cu cacao.apoi in tava de tort am adaugat alternativ cate o lingura din fiecare compozitie dupa care le am amestecat cu un cutit.
6 oua
6 linguri de ulei
2 pahare de zahar
2 pahare de faina
1 lamaie(coaja si sucul)
1 lingurita vanilie
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare adaugand si un pahar de zahar in doi timpi.Se freaca galbenusurile cu un praf de sare , apoi cu cele 6 linguri de ulei care se adauga pe rand amestecand incontinuu.In albusurile spuma se pun galbenusurile, in care am adaugat vanilia,frecate cu ulei amestecand usor de jos in sus doar cat sa se incorporeze galbenusurile.Faina se adauga cernuta si nu toata odata.Se amesteca usor de jos in sus.Urmeaza coaja si zeama de lamaie sa fie incorporate in amestec.
Pregatim o tava de tort de 24 cm( o tapetam cu unt si faina sau folosim foaie de copt).Cuptorul se incinge la temperatura de 160 de grade timp de 10 minute.Dam la cuptor timp de 40 de minute dupa care facem testul cu scobitoarea.Daca iese uscata este gata prajitura.In caz contrar mai lasati 5 minute in cuptor si vedeti daca trece testul scobitorii.
Nota:in prajitura facuta am folosit un singur pahar de zahar.Paharul are un volum de 200 ml.Iar in privinta fainii nu am folosit o pe toata .Cam trei sferturi din compozitia masurata.Expresia clasica vedeti cata faina cere compozitia.Iar pentru colorit , o parte din compozitie am amestecat-o cu cacao.apoi in tava de tort am adaugat alternativ cate o lingura din fiecare compozitie dupa care le am amestecat cu un cutit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu