miercuri, 29 ianuarie 2014

Mousse de ciocolata servit sub forma de inghetata







 Ingrediente:
225 grame smantana grasa 20% elda
115 ml lapte 3,5 % grasime
40 grame masa cacao
180 grame ciocolata neagra nestle (tableta de 200 de grame)
3 galbenusuri
scortisoara,cardamon
1 lingurita de ness
1 lingura de zahar
1 lingurita vanilie
un praf de sare
un praf de piper verde
1 - 2 linguri de miere

Mod de realizare:
1.Laptele se pune la foc mic pana apar mici bule pe margine.Luam de pe foc si adaugam masa de cacao si lingurita de ness in timp ce amestecam in lapte cu un tel.Apoi adaugam ciocolata taiata bucatele si lasam sa se topeasca.
2.Galbenusurile se amesteca cu un tel impreuna cu praful de sare,se adauga zaharul si se freaca bine capata aspect de maioneza.
3.Se toarna peste galbenusuri in fir subtire, in timp ce amestecam incontinuu cu un tel,amestecul de lapte si ciocolata.Se omogenizeaza bine si se pune la bain marie in jur de 7 minute .
4.Luam de pe foc.Adaugam vanilia si piperul verde.Continuam sa amestecam de aceasta data pentru a raci amestecul.Intre timp pornim robotul sa bata cele 250 grame de smantana cu o lingura de zahar .Cand amestecul este caldut si frisca este gata le amestecam si dam la frigider minim 4 ore.Eu l am lasat peste noapte.
Masina de inghetata este bine sa stea minim 24 de ore in congelator.
A doua zi fie consumati mousse-ul de ciocolata ca atare fie in introduceti in masina de inghetata .Atat paleta masinii de inghetata cat si mousse-ul sa le introduceti timp de zece minute la congelator inainte de a porni sa faceti inghetata.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu