1 cutie de 400 ml de lapte de cocos
21 grame de cacao
30 de grame de amidon
50 grame de zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
1/2 lingurita ness
1/4 lingurita de sare
100 grame de ciocolata neagra minin 60%
Mod de realizare
300 de ml lapte se pun pe foc cu zaharul.si se da in clocot.Intre timp se amesteca amidonul,cacaoa,sarea si nessul dupa care se adauga restul de lapte de cocos.Peste acest amestec se toarna jumatate din laptele fierbinte ,se amesteca bine si se pun inapoi pe foc la foc mic pana da in clocot si se ingroasa crema.Se mai tine inca un minut pe foc pentru a fi siguri ca amidonul s a gatit corespunzator.Se ia de pe foc.Se amesteca sa se raceasca putin apoi se adauga vanilia si ciocolata.Se da la rece.
Obs:Am folosit 75 de grame de ciocolata cu lapte,25 de grame de ciocolata neagra 70%,25 de grame de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu