Ingrediente:
- 300 grame faina alba pentru paine
- 150 grame de faina integrala
- 7 grame de drojdie uscata sau 25 de grame de drojdie proaspata
- 300 ml apa plata
- 1 lingurita de sare
- 1/4 lingurita zahar
Mod de prepare:
Cele doua tipuri de faina de masoara si amesteca.Se pun cei 300 ml de apa,se amesteca si se lasa in repaus 40 de minute.
Dupa scurgerea timpului de autoliza,se adauga drojdia.Se incorporeza bine.Daca mai este nevoie de apa se adauga cate putin pana ce toata faina este bine hidratata.Am framantat cam 5 minute painea.Am uns-o cu putin ulei si am dat la frigider peste noapte(intre 10-12 ore ideal dar a ramas si 15 ore).A doua zi ,se adauga sarea aluatului si se continua procedeul de formare si coacere ca si pentru painea integrala.
Coacere:Se incalzeste cuptorul la 200 de grade timp de 20 de minute avand si cratita acoperita inauntru.Se da painea la cuptor pentru 70 minute in cratita acoperita la 200 de grade,apoi 25 de minute in tava la 200 de grade.Tava am incalzit-o in prealabil in ultimele 15 minute in care painea se cocea in cratita cu capac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu