marți, 22 octombrie 2013

Tiramisu...varianta cu mai putine calorii




       Nu stiu ce denumire ar putea avea aceasta varianta complet diferita de reteta originala.
      Domnul de la care m am inspirat o numeste Visul unei nopți de iarnă–prăjitură cu pișcoturi .Iata si linkul http://www.adihadean.ro/2011/12/visul-unei-nopti-de-iarna prajitura-cu-piscoturi/.
      Nu are cafea doar cafeina din ceaiul verde iar in ceea ce priveste crema este deosebit de usoara .Daca eram obisnuiti cu o crema de branza grasa precum mascarponele insotit fie de frisca fie de galbenusurile de ou acum avem nevoie de o crema de branza cu 0,2 % grasime si iaurt grecesc varianta de 10 % grasime .Macar iaurtul sa fie mai grasut..
Reteta de baza cerea putin vin marsala si lapte condensat indulcit.Am folosit lacrima lui ovidiu si gem de caise ca substituenti.

Ingrediente:
  1. 500 grame crema de branza Ehrmann
  2. 250 iaurt grecesc scurs in prealabil
  3. 2 pachete de piscoturi
  4. o cana de ceai verde(cu cocos in cazul meu)
  5. 30 ml de vin(sau 60 ml daca vreti sa se simta si vinul )
  6. un borcan de gem de caise 

Cum procedam:

       La 750 de grame de branza si iaurt am adăugat gemul de caise . Este  o crema fina si extrem de simplă cu un gust usor acrisor. Adaugam o lingurita de esenta de  vanilie. Pregatim siropul pentru piscoturi care de fapt este ceaiul verde racit amestecat cu vinul. Inmuiati piscoturile pe fiecare parte dar extrem de rapid pentru ca o sa absoarba prea mult lichid si o sa aveti probleme cand o sa taiati prajitura. Aseazam un rand de piscoturi inmuiate in tava unele langa altele incercand sa nu ramana spatiu intre ele . Le acoperim cu crema. Am dat cu putina cacao peste crema. Urmeaza stratul numarul doi de piscoturi. Asezati l in sens perpendicular stratului anterior. O sa fie mai usor la taiatul prajiturii. Si adaugam  restul de crema peste care ornam cu ce aveam la indemana: fructe , cacao, ciocolata ce doriti.Eu am facut un amestec din ciocolata rasa, cacao,roscove,scortisoara.
      Nu ne mai ramane decat sa avem rabdare minim patru ore sa lasam piscoturile sa se absoarba lichidul bine si sa servim.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu