vineri, 4 octombrie 2013

Panna cotta cu lavanda...sau in varianta romaneasca budinca de iaurt parfumata





         Acest desert face parte din categoria mai usor de atat nu se poate. Sunt nenumarate variante de acest desert . Eu fiind la prima incercare  home made m am limitat la o varianta simpla pe care o gasiti accesand urmatorul link : http://dragameaprietena.kanald.ro/Retete/Budinca-de-iaurt/.
Reteta am realizat o la jumatate fata de ingredientele folosite in emisiune . Ies cinci forme medii de briose.

Ingrediente:

  • 175 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de agar agar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita lavanda 
  • 1 lingura si jumatate de miere
  • 125 gr iaurt grecesc
  • un baton de vanilie

Mod de preparare:

  1. Se fierbe smantana impreuna cu zaharul la foc mic pana da in clocot.Se stinge focul, se adauga semintele batonului de vanilie si lavanda.Lasam la infuzat timp de o ora.
  2. Dupa aceea dam din nou intr un clocot , adaugam extractul de vanilie.Luam de pe foc.Adaugam agar agarul , care l am inmuiat in prealabil timp de 5 minute in 30 ml apa.Punem din nou pe foc si amestecam timp de cinci minute.Stingem focul.
    Se adauga amestecul strecurat, astfel incat sa eliminam florile de lavanda , cate o treime  iaurtului grecesc care a fost scos din frigider in prealabil si lasat sa ajunga la temperatura camerei si se omogenizeaza bine, folosindu-va de un tel, spatula ce va este la indemana.
     
  3. Se toarna in pahare,forme de silicon si se da la rece timp de cateva ore. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu