*Trufe de ciocolata
40 bucati
Ingridiente:
300 gr ciocolata neagra taiata
90 gr unt
110 gr smantana
2 linguri brandy
cacao,nuca de cocos,nuca pt decor
1.Asezati ciocolata
taiata intr un bol mediu.Combinati untul cu smantana intr o craticioara si
puneti o la foc mic pe aragaz pana se
topeste untul.Dati amestecul intr un clocot si luati de pe foc.Turnati
amestecul fierbinte peste ciocolata.Cu
ajutorul unei linguri de lemn amestecati pana se topeste ciocolata si obtineti
un amestec fin.Adaugati cele doua 2
linguri de alcool.
2.Lasati compozitia la frigider in jur de 1 ora sa se intareasca suficient
de mult pentru a o manevra.Cu ajutorul
varfurilor a 2 lingurite se formeaza bilutele de ciocolata care se vor
da prin cacao, nuca dupa preferinte.Trufele
se vor depozita in frigider intr un recipient etans pana la 2 saptamani.
Pofta buna!
Nota:ce am facut diferit fata de
reteta de baza ar fi in primul rand am realizat doar 1/4 din
cantitate.Ciocolata neagra am inlocuit o
cu cea de lapte .Am adaugat coaja
de la o portocala.Si am folosit in loc de smantana lapte dar jumatate din cantitatea in care se
adauga smantana cam 50 ml.
*Bile rom
30 bucati
250 gr tort de
ciocolată maruntit
110 gr nuci
1 lingurita miere
1 lingurita rom
80 gr unt
1 lingurita gem
mure
50 gr ciocolata
neagra rasa
1.Amestecati bucatile de tort,nuci,miere si rom intr un bol.
2.Untul si gemul se pun la flacara mica pe aragaz pana se topeste untul.
3.Adaugati untul topit amestecului de tort si cu ajutorul unei linguri de lemn
amestecati doar pana se incorporeaza untul.Puneti ciocolata rasa si
amestecati bine pana se formeaza un tot unitar.
Sa aveti
pofta!
Nota:alcoolul este optional la ambele retete.In loc de tort eu am folosit
chec(se face in functie de ce se gaseste in casa).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu